Menu

Acupunctuur

AcupunctuurKlachten cq. aandoeningen komen voort uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam – dát is het inzicht waar Acupunctuur op steunt. Om die verstoringen te herstellen, worden na de diagnose dunne naalden op bepaalde punten in het lichaam geplaatst; de acupunctuurpunten.  Deze liggen doorgaans aan de oppervlakte van het lichaam op het meridiaan systeem; de energiebanen van ons lichaam. De kern van acupunctuur is het opheffen van verstoringen in de energetische balans, zodat er weer evenwicht ontstaat en het lichaam zichzelf kan herstellen.

Blokkades kunnen verschillende oorzaken hebben; zowel lichamelijke, geestelijke, emotionele, omgevings- en sociale factoren, maar ook bijvoorbeeld  voeding. Op al deze vlakken geven wij vakkundig advies, al dan niet in samenspraak met een deskundige samenwerkingspartner.
Door acupunctuur is het lichaam vaak zo goed te reguleren dat het energie-evenwicht zich blijvend herstelt. Ook kan het dienen als symptoom bestrijdende of pijnstillende therapie.  Klachten waar acupunctuur bewezen effectief voor is kunt u vinden op de lijst die de World Health Organisation heeft samengesteld. Dit zijn klachten van zeer uiteenlopende aard; veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld: Migraine, stress klachten, tennis of golvers elleboog, rugklachten, chronische sinusitis etc.

Bang voor naalden?

De speciale steriele (wegwerp-) naaldjes zijn zó dun dat je er, uiteraard bij gebruik door een professionele  acupuncturist, nauwelijks iets van voelt. Mocht het toch een bezwaar of angst zijn, kan laser –acupunctuur vaak een prima oplossing zijn! Heeft u twijfels of acupunctuur wel de juiste behandelmethode voor u is?

Neem vrijblijvend contact met ons op; zo kunnen we bekijken wat het al dan niet voor u zou kunnen betekenen. Of maak direct een afspraak.

Maak een afspraak