Menu

Algemeen

Is acupunctuur hygiënisch?
Ja, er wordt gewerkt met steriele wegwerpnaalden voor éénmalig gebruik. Bovendien wordt er gewerkt volgens strenge hygiëne voorschriften die de ‘Nederlandse vereniging voor Acupunctuur’ stelt.

Doet acupunctuur pijn?
De prikjes zijn niet of nauwelijks voelbaar. Vaak voelen mensen de naaldjes tijdens de behandeling niet eens meer zitten! Bij sommige technieken kan er een klein ”stroompje” gevoeld worden, dit is kortdurend en wordt de qí genoemd. Dit geeft aan dat er, binnen die techniek, precies de juiste plek wordt aangeprikt; op dat moment een wenselijk teken dus!

Hoe weet ik dat ik naar een goede acupuncturist ga?
Een goede acupuncturist staat ingeschreven bij een vereniging die hoge eisen stelt aan haar leden. De Nederlandse vereniging voor Acupunctuur is daar een goed voorbeeld van.

Kan ik een brief meekrijgen voor mijn therapeut of arts?
Dat kan ook. Wij kunnen de brief aan u meegeven of direct doorzenden naar uw arts of therapeut en toelichten indien nodig.

Is acupunctuur ook geschikt voor kinderen?
Jazeker, kinderen worden reageren vaak zelfs heel snel en goed op acupunctuur! Ik behandel kinderen bij voorkeur – en bijna uitsluitend- met laserlicht. Dit is een volkomen pijnloze en veilige behandeling. Omdat bij kinderen de zogenaamde acupunctuurpunten nog veel meer aan de oppervlakte liggen dan bij volwassenen, is het een hele geschikte en effectieve manier van behandelen.

Mijn arts adviseert acupunctuur niet, kan ik dan toch naar een acupuncturist?
Ook zonder toestemming van uw arts kunt u komen voor acupunctuur. Wel adviseren wij om uw arts te laten weten dát u naar een acupuncturist gaat.

Heb ik een verwijsbrief nodig van mijn arts?
Nee hoor, ook zonder verwijsbrief kunt u terecht bij een acupuncturist.

Hoe zit het met mijn privacy?
De eventuele samenwerking met therapeuten en artsen gebeurt te allen tijde alleen met uw volledige toestemming. Ook zij hebben een geheimhoudingsplicht aangaande hun beroep; uw privacy is op die manier volledig gewaarborgd.

Waar kan ik terecht voor vragen?
U kunt uw vragen telefonisch stellen op nr. 06-25111241 of stuurt u een e-mail naar monicablokland@gmail.com