Menu

Monica Blokland

Panta Rhei: “alles stroomt en is in beweging” .

Deze spreuk (Heraclitus, griekse filosoof) geeft precies weer, waar Chinese Geneeskunde voor staat:  het heft blokkades op en laat alles weer stromen!
In de ruim 20 jaar dat ik als verpleegkundige heb gewerkt, is ook mijn interesse in de alternatieve geneeskunde ontstaan. Op zoek naar aanvulling en verdieping van mijn werk ging mijn belangstelling al snel uit naar de Chinese geneeskunde. Deze oosterse benadering is namelijk veelomvattend en acupunctuur, kruiden, massages en voeding maken er deel van uit. Daarnaast sluit het naadloos aan op de westerse geneeskunde en zijn combinatietherapieën goed mogelijk. Precies wat ik zocht!

Ik houd van een gedegen, grondige aanpak en volgde daarom in Nederland de 4 jarige opleiding “Integratie geneeskunde” in Koog aan de Zaan waarin ik werd opgeleid tot acupuncturist / herbalist,  met een aanvullend stuk westerse geneeskunde. Tijdens deze intensieve opleidingsjaren heb ik naast alle praktijklessen meer dan 600 uur stage gelopen in verschillende (Chinese) klinieken. Zo heb ik het vak vanuit verschillende invalshoeken geleerd en er mijn eigen manier van werken in weten te ontwikkelen.  Het is een enorm boeiend vakgebied, met name door zijn effectiviteit en natuurlijke basis. Jaarlijks volg ik dan ook met veel plezier bij- en na-scholingen om mijn kennis en kunde up to date te houden.

Naast het stellen van een juiste diagnose en het bepalen van een effectieve behandelmethode, besteed ik ook veel aandacht aan de ontstaanswijze van de klacht. Niet alleen kan ik dan mijn behandeling nóg beter afstemmen om het te verhelpen, maar kan de patiënt tijdens de behandeling ook zelf al iets doen/laten om de genezing te bevorderen. En nog belangrijker: om dergelijke klachten in de toekomst te kunnen voorkomen!