Menu

Pijnbestrijding

Pijn, waar ook in het lichaam, duidt per definitie op een verstoring van de energiebanen in het lichaam. Het kan een blokkade zijn; een ophoping van energie die niet door kan stromen. Het is altijd van belang om goed te kijken waardoor de verstoring is ontstaan. Dit kan een recent gevolg van een trauma of aandoening zijn, maar kan ook heel ver terug gaan – tot in de kinderjaren aan toe. Zonder er in de tussentijd last van te hebben gehad!

Als de oorzaak bekend is kan daarmee het geheel behandeld worden. Meestal zal dan ook blijken dat er ook andere klachten waren, die men niet direct in verband had gebracht maar die geheel in het plaatje passen.

Acupunctuur geeft goede resultaten bij zowel chronische als acute pijnklachten. Het herstellen van de flow aan energie binnen het lichaam  geeft het lichaam zelf de kans om de blokkade op te ruimen, zodat de energie weer vrij kan stromen. Hierdoor werkt een behandelingen door op een dieper niveau; naast de pijnklachten wordt immers het hele lichaam weer in balans gebracht. Dit werkt ook preventief door. Bovendien wordt de aanmaak van lichaamseigen pijnstillers bevorderd (endorfine).

Pijnklachten worden veelal plaatselijk volledig pijnloos met laserlicht behandeld!

Acupunctuur kan er voor zorgen dat:

pijn verdwijnt of minder wordt
je beter met de pijn om kunt gaan
je bepaalde bewegingen weer beter uit kunt voeren
het energiepeil verhoogt en daarmee de pijn beter bestreden kan worden
de kwaliteit van leven verbetert