Menu

Werkwijze

Bij een eerste afspraak zal ik beginnen met een uitgebreid intakegesprek, om een goed beeld te krijgen van de ontstaanswijze van de klacht – in uw specifieke situatie. Na dit gesprek doe ik een pols- en tong diagnose en tenslotte een lichamelijk onderzoek. Hiermee heb ik dan een schat aan informatie over uw gezondheid, zowel lichamelijk als psychisch, en zo een goed uitgangspunt voor uw behandelplan.
Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde kiezen we voor een behandeling die die het beste bij uw aandoening of klacht past. Dit kan zijn met acupunctuur, laseracupunctuur, cupping, Chinese kruiden, massage of combinaties hiervan.

Ook besteden we veel aandacht aan de ontstaanswijze van de klacht, zodat u tijdens het behandeltraject ook zelf iets kunt doen (of laten) om de genezing te bevorderen en het in de toekomst te kunnen voorkomen.
Vaak werk  ik bij behandelingen met een zogenaamd scorelijstje, waarbij door het toekennen van punten inzicht ontstaat in de vorderingen van de gekozen therapie.
Over het algemeen zijn er minimaal 3 behandelingen nodig voordat u daadwerkelijk een verandering gaat merken.