Menu

Behandelingen

Hoe lang duurt een behandeling?
Een eerste intakegesprek duurt ongeveer 1 uur, de vervolgbehandelingen ongeveer 45 minuten.

Hoeveel behandelingen heb ik ongeveer nodig om van mijn klachten af te zijn?
Uiteraard ligt dit aan de klacht waarvoor u behandeld wilt worden. Gemiddeld heeft u 3 á 4 keer nodig om een duidelijk verschil te merken, daarna wordt per keer bekeken wat er nog nodig is qua behandeling. Wanneer de klachten al langere tijd bestaan, zijn er over het algemeen ook iets meer behandelingen nodig.

Moet ik iets meenemen voor mijn (eerste) behandeling?
Nee hoor, u kunt zo komen. Mocht u een brief van uw huisarts, specialist of therapeut en/of eventuele uitslagen van onderzoeken hebben, dan kunt u die meenemen.

Mag ik mijn kleding aanhouden tijdens een behandeling?
Jazeker. Over het algemeen is het handig en prettig om kleding aan te hebben waarvan de broekspijpen makkelijk omhoog kunnen en de mouwen ook.

Moet ik juist wel of niet eten voor een behandeling?
U kunt gewoon doen wat u altijd doet. Kom echter niet met een lege(nuchtere) maag. Dit kan in sommige gevallen tijdens de behandeling reacties geven zoals duizeligheid.

Ik ben bang voor naaldjes, hoe kan ik toch een behandeling krijgen?
Ja, heel goed zelfs! In plaats van naaldjes maken we dan gebruik van speciale laserlampjes om de acupunctuurpunten te stimuleren. Acupunctuur met laser is de meest moderne manier van behandelen en volledig pijnloos.

Is laser acupunctuur veilig?
Jazeker! De methode is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht en effectief en veilig bevonden. Daarnaast wordt alleen met gecertificeerde, professionele apparatuur gewerkt die periodiek wordt gecontroleerd. Bij Pantha Rhei maak ik gebruik van één van de nieuwste en meest geavanceerde mobiele laserapparaten.

Is de apparatuur veilig en wordt deze regelmatig gecheckt?
Ja, het apparaat is voorzien van een CE nummer en heeft alle benodigde certificaten die Europees worden gesteld. Elke 2 jaar wordt dit apparaat volledig nagekeken en getest; ook daarvoor worden certificaten afgegeven.

Is een behandeling met laser acupunctuur even effectief als met naaldjes?
Niet altijd, laser acupunctuur wordt niet in alle gevallen ingezet. De laser kan een bepaalde diepte het lichaam binnendringen. Wanneer klachten op een dieper niveau liggen zal er worden gekozen voor een traditionele behandeling met naalden. Echter in 98% van de gevallen kunt u met laser acupunctuur behandeld worden.

Wat kan ik na een behandeling met laser acupunctuur verwachten? 
Afhankelijk waarvoor u behandeld wordt, kunt u minder pijn ervaren, zich meer
ontspannen voelen of meer energie ervaren. In een enkel geval kan het ook zijn dat u juist eerst een lichte toename van uw klacht ervaart.

Wat kan ik na een behandeling met cupping verwachten?
Qua behandelingseffect geldt hetzelfde als bij acupunctuur; afhankelijk van de klacht waarvoor u wordt behandeld. Cupping is een techniek waarbij glazen cupjes op de huid worden geplaatst en vacuüm gezogen worden. Dit kan rode plekken geven die na een dag of enkele dagen vanzelf weer verdwijnen. De behandeling zelf is volledig pijnloos.

Waarom is het goed om maandelijks terug te komen?
Het is net als met sporten; wanneer er een tijd niet voldoende bewogen is, gaat het lichaam sputteren. Sport je echter regelmatig dan helpt dit het lichaam om het evenwicht te behouden. Zo is het ook met acupunctuur, door dit met regelmaat bij te houden blijft de energiestroom goed in balans en is het veel makkelijk om bij te sturen wanneer er eventueel een disbalans dreigt te ontstaan.

Hoe weet ik zeker dat acupunctuur voor mij de juiste behandeling is?
Op site van de WHO (World Health Organisation) staat een lijst met aandoeningen waarvoor acupunctuur bewezen effectief is.

Kan ik ook zelf wat doen om mijn klacht te verminderen?
Nou en of; dit wordt ook zelfs geadviseerd. Na de behandeling wordt aangegeven wat u zelf kunt doen om de genezing te bevorderen. Dit kunnen bijvoorbeeld oefeningen zijn, aanpassing van uw voeding, etc.